A Barnabé textilek 3 fő csoportba oszthatóak:

1. Falvédők és ágytakarók

2. Bundás Pajtások

3. Emlék-takarók

 

Ezeken kívül persze jó néhány dologgal találkozhattál az oldalamon, viszont rövid távú célom, hogy csak ezek a kategóriák legyenek a webshopban. Ennek az az oka, hogy így jobban tudok majd fókuszálni az adott feladatra, ami elősegíti a még magasabb minőséget és a mentális egészségemet (tudniillik férj, 4 gyermek és főállás mellett viszem még ezt a nagy batyut is a hátamon, amit úgy hívnak, hogy vállalkozás).

 

De térjünk vissza az anyagokhoz!

A Falvédő és ágytakaró kategóriát további két részre osztom, ami a

1. digitális nyomtatással készült textilek: a mintát én állítom össze grafikai programban, majd nyomtatom 100% pamut puplin alapanyagra.

2. applikálással készült minták: a textilre kerülő minden minták apró részeit egyenként vágom ki, majd varrom fel az anyagra, természetesen itt is mindig 100% pamut vásznat használok.

 

Többségében hagyományos, Magyarországon kapható pamuttal dolgozom, de ha különlegesebb színre vagy mintára van szükségem, akkor már külföldről rendelek.

Minden termékem hasonló réteg-összeállításban készül: 100% pamut előlap+ több réteg poliészter bélés+ 100% pamut hátoldal.

 

Ami csak pár hónapja érhető el nálam, az az EGYEDI NYOMTATÁS. A mintáim több, mint 100 méter anyagra kerülnek fel, így tudom kielégíteni a „sorozatgyártás” igényét. Nyilván sokkal gazdaságosabb is. Viszont előfordul, hogy valaki teljesen egyedi mintával keresett meg, vagy szerette volna egy meglévő mintám színeit megváltoztatni, hogy jobban passzoljon a szobába. Ebben az esetben az egy darabos nyomtatással tudok segíteni, ami nyilván magasabb árkategóriába tartozik, hiszen egy darab nyomtatásnak lényegesen magasabb költségei is vannak.

 

Az applikáláshoz is kizárólag természetes alapanyagokat használok, kivéve azokat az eseteket, ha a minta kifejezetten megköveteli a más textúrát. Lásd ezen a babaágyneműn a maci és róka puha, simizhető wellsoftból (poliészter) került az anyagra.

 

 

Az ágytakarók is kétféleképpen készülhetnek. A digitális mintákat szándékosan úgy alakítom, hogy legyen lehetőség személyre szabni színekkel, méretváltoztatással. Az applikált vagy patchwork takarók pedig nagyon jól alakíthatóak a Megrendelő igényeihez.

 

 

És akkor jöjjenek a kedvenceim, a Bundás Pajtások!

 

Az Ő esetükben kifejezetten feltétel volt a wellsoft használata, mert attól válnak puhává és simizhetővé. A párnák a kiságyban egymás mellé köthetőek és amellett, hogy nagyon édesek koppanásvédő és figyelemfelkeltő szerepük is van.

Felmerülhet a kérdés, hogy miért nem pamutból készülnek?

Volt már rá példa, és mivel nálam az egyedi rendelésnek van nagy szerepe, kérheti bárki pamutból, ha úgy szeretné. Viszont mivel a bab teste közvetlen nincs kapcsolatban a fejvédővel, így nem okoz gondot, hogy nem organikus anyagból készül. Viszont elősegíti a baba idegrendszerének fejlődését a matatás, tapintás által. Lássuk be! Az összehatás így tökéletes!

Természetesen a takaróval már más a helyzet, hiszen alap követelményünk anyaként, hogy komfortos legyen, ne izzadjon be alatta a baba. Éppen ezért a takarók mindig 100% pamutból készülnek, csak mintaként szerepel rajtuk egy-egy pajtás. Szomorúan látom, amikor sokan poliészter (minky) hátoldalt választanak a babatakarónak. Sajnos az nem fog szellőzni, nem vezeti el a párát, így be fog izzadni alatt a gyermek.

 

 

Végezetül egy kevés az Emlék-takarók anyaghasználatáról.

Ugyanaz a felépítésük, mint a hagyományos ágytakaróknak: két oldal pamut, közte bélés. A különbség annyi, hogy a Zászlóson a mintát, a patchwork kialakításon pedig a blokkokat a babaruhák adják.

Az Emlék-párna készülhet 100%-ban babaruhákból vagy wellsoft állatkával, aminek a füle belsejét alkotják a kis ruhák.

 

 

 

 

 

Minden textil 30-40 fokon mosható és egyedi módon formálható, így ha bármi kérdés maradt Benned, keress nyugodtan! :)